Welkom op onze camping aan de Dordogne

Het menselijke verhaal achter onze camping

Iedere camping heeft zijn eigen verhaal, dat van ons is het verhaal van een familie die al eeuwenlang aan de Dordogne woont. Het verhaal begint met onze vader Jean die in de jaren ’50 van de vorige eeuw als één van de eersten in onze streek toeristen laat kamperen in de walnotenboomgaard en de weilanden van zijn boerderij, direct grenzend aan de Dordogne tussen Argentat en Beaulieu. Deze kampeerders komen terug, nemen vrienden mee, en voilà, de camping is geboren. In de begintijd waren de plekken nog open, zonder afscheiding, en de kampeerders kwamen voor de volle drie weken van hun betaalde verlof. Melk, eieren en groenten werden, zo van het land, op de boerderij gekocht. Veel kampeerders bleven terugkomen en namen weer vrienden mee. Door dit succes kon er geïnvesteerd worden in betere voorzieningen en inmiddels is de camping is uitgegroeid tot een mooi park met een eerste klas infrastructuur, een overdekt en verwarmd zwembad, sanitaire voorzieningen, een bar-restaurant, een Multi sportterrein, een nieuwe kinderspeelplaats…

De oude Jean houdt nog een oogje in het zeil maar zonen Christian en Jean-Claude hebben het roer overgenomen. Met een diep respect voor het werk van Jean, de monumentale boerderij en de natuur, gaan zij door met het verfraaien van en verbeteren van de camping, met nog altijd diezelfde familiale sfeer. Het doel is sinds de jaren ’50 niet veranderd: De gasten een onvergetelijke vakantie bezorgen en bijzondere momenten laten beleven met hun gezin, hun vrienden, aan de oevers van de Dordogne, op een betoverende plek in de prachtige vallei van de Dordogne. Overigens… De boerderij bestaat nog steeds met enkele koeien in de weilanden rond de camping, en een groentetuin midden op de camping.

Uw vakantie aan de Dordogne, in een authentiek stuk Frankrijk

De vallei van de Dordogne, daar waar deze rivier uit het kloofdal komt en verder stroomt in een smalle vallei tussen vriendelijke heuvels. Een vallei die is gebeeldhouwd en uitgeslepen door een bochtige rivier, met ontelbare hellingen, hier en daar een steile rotswand, uitzichten, weilanden met koeien, walnotenboomgaarden, uitgestrekte bossen op de hellingen… Een gebied met een uitbundige natuur: een ongerept gebied met tegelijkertijd een culturele rijkheid, vol sportieve uitdagingen en een uiterst vriendelijke bevolking. Je kunt hier ook nog eens heerlijk eten (en niet duur)!

De vallei van de Dordogne is geschapen voor nieuwsgierigen en levensgenieters. Voor wie niets van dit moois wil missen is er een toeristische route uitgezet van ruim 100 kilometer langs Argentat, Beaulieu, Carennac, Rocamadour… U leert de verschillende gezichten van de Dordogne kennen en de gevarieerde landschappen. Hét gebied bij uitstek voor vakantiegangers op zoek naar authenticiteit.