Rivieren en meren, natuurlijk waterplezier

Als u van water houdt, dan zit u goed op camping Au Soleil d’Oc. U heeft natuurlijk onze twee zwembaden waar u heerlijk in kunt zwemmen, maar er is nog veel meer. Ten eerste is daar de rivier de Dordogne die direct langs de camping loopt. Daarnaast zijn er een aantal heerlijke meren in de omgeving voor nog meer waterpret. En een lekker strand! Zwemmen, zonnebaden, kanoën, door de stroming van de rivier banjeren, dijkje bouwen, steentjes keilen… voor iedereen is er wel wat te doen in of aan het water en u hoeft geen dag hetzelfde te doen (of te laten natuurlijk). Een heerlijk dagje uit is het Lac de Miel, op een half uurtje rijden via een prachtige route. Het water is hier van uitstekende kwaliteit en u kunt hier zwemmen, op het strand liggen, van de glijbaan of de duikplank, waterfietsen, stand-up peddelen, picknicken… Kortom, een heerlijke vakantiedag!

Zin in actie? Kanoën of stand-up peddelen? pak de peddels er maar bij! Voor iedereen vanaf 7 jaar die kan zwemmen. Op een meer, of op de Dordogne. Er zijn verschillende afstanden mogelijk.

Op avontuur: Een expeditie naar de watervallen van Murel: een wandeling door een oud natuurbos langs een ruisende beek en meerdere watervallen. Uw kinderen wanen zich in het oerwoud. Of met een gids naar de watervallen van de Cère, door dicht bos, langs watervallen, springend over het water… een ervaren gids zorgt dat u veilig aankomt! Zo krijgt u uw hele gezin wel aan het wandelen.

Een natuurbad nemen: In de Dordogne of een van de kleinere zijrivieren, in een beekje of bij een afgelegen strandje van een meer. Zoek en ontdek een plekje midden in de natuur om ongestuurd te genieten van de zon, het water en uw gezin of uw vrienden.

Wie heeft het meeste talent: 1 keer, 3 keer, 7 keer ketsen? Wie kiest de beste steen en breekt het record? En wie bouwt de langste dam (oh ja, vertelt u dat maar niet verder, het mag eigenlijk niet…).

Een kwestie van talent… en geduld: Helder water stroomt over de keien, bladeren ritselen in de zon, u voelt zich als een vis in het water met uw hengel in de hand. U kunt kiezen uit de rivieren de Dordogne, de Maronne, de Doustre, de Cère... Als u liever in stilstaand water vist dan zijn er talloze meren en vennen. Zelfs de meeste verwende visser vindt hier een stek naar zijn gading.

De Dordogne: UNESCO Biosfeer reservaat

De Dordogne is niet alleen mooi, innemend en majestueus. Zij (Ja, de Fransen hebben het over haar), ze is nog zo ongerept en natuurlijk, dat de UNESCO haar heeft gekwalificeerd als wereldreservaat voor de biosfeer. Ze is de enige rivier in Frankrijk die deze eerbiedwaardige titel mag dragen. Natuur, flora, fauna, cultuur en menselijke activiteiten zijn hier in dusdanig evenwicht dat de natuurlijke waarden en de biodiversiteit hier van uitzonderlijke kwaliteit zijn. Ondervindt zelf de weldaad van deze prachtige omgeving. www.biosphere-bassin-dordogne.fr