Vissen in de Dordogne

Een paradijs voor vissers

De vallei van de Dordogne is een echte vakantiebestemming voor vissers. Er kan niet alleen gevist worden in de rivier zelf, maar ook in één van de vele zijrivieren of in één van de talrijke meren. Met als gemeenschappelijk kenmerk: het zuivere water.

Die zuiverheid is één van de redenen dat de hele loop van de Dordogne staat ingeschreven op de UNESCO-lijst van beschermde ecosystemen. Naast de zuiverheid van het water en de ongereptheid van de natuur, worden in het UNESCO-rapport de zeldzaamheid van vele dieren en plantensoorten genoemd.

De Dordogne wordt beschouwd als één van de belangrijkste rivieren van Frankrijk voor het vliegvissen vanwege de aanwezigheid van forel en vlagzalm. Naast de kwaliteit van de vissen, krijgt u er het bijzondere landschap als extraatje bij.

Camping au Soleil d'Oc ligt op de linkeroever van deze rivier, met haar heldere water en talloze visplekken. De camping heeft het label ‘hébergement pêche’, vakantieverblijf voor vissers. Dit nationale label wordt afgegeven aan instellingen die speciale service en voorzieningen voor vissers hebben.

De Dordogne is als visrivier geklasseerd in de tweede categorie vanwege de aanwezigheid van ‘zalmachtigen’ (forel, zalm, vlagzalm, goudforel). Vissen in deze categorie rivieren is toegestaan van half maart tot half november. De aanwezigheid van verschillende soorten visstekken maakt het mogelijk om op verschillende manieren te vissen: vliegvissen, wormvissen, aasvissen… Onderaan de camping kan ook op witvis worden gevist (snoek, snoekbaars, paling…).

Een viskaart is verplicht. Deze zijn te koop op 500 meter van de camping in Bistrot de Pays ‘Chez Maryse’.

  • Jaarkaart: 73 €
  • Vakantiekaart voor 7 dagen: 32 €
  • ‘Ontdekkingskaart’ voor vrouwen: 32 €
  • ‘Ontdekkingskaart’ voor kinderen tot 12 jaar:: 6 €

Voor meer informatie over de regelgeving op visgebied, in het frans https://www.peche19.fr/

Visweekend

Als u het idee heeft om langs te komen voor een weekendje vissen, of langer natuurlijk, dan kunt u altijd bellen op nummer 0033 555 28 84 84, voor informatie over de waterstand en om een stacaravan of chalet te huren. Voor uzelf, een groep of uw club.