Een camping met sportieve mogelijkheden

De vallei van de Dordogne is een uniek gebied met veel ongerepte natuur, schoon water en een zuivere lucht. Een ideaal gebied dus, voor iedereen die van bewegen in de buitenlucht houdt. U kunt hier wandelen, fietsen, paardrijden, mountainbiken, hanggliden, rotswanden beklimmen… U kunt één van de vele bewegwijzerde paden volgen, of zelf op avontuur gaan. Alle niveaus komen hier aan hun trekken, de doorgewinterde visser in zijn visserspak, de wielrenner met duizenden kilometers in de benen, de gelegenheidsfietser, de zondagswandelaar en de gelegenheidskanoër. Lieflijke heuvels, groene velden, de stromende rivier, een rustig meer, uitgestrekte bossen: de natuur in de Vallei van de Dordogne heeft iedereen iets te bieden.

We geven u wat ideeën om te profiteren van die heerlijk zuivere lucht in de Corrèze:
- Fietsen zonder stressen! Of u nu langs de Dordogne fietst of over die andere kalme plattelandsweggetje, geen stress van het overige wegverkeer. Voor de wat sportievere fietsers (of fietsers met een hulpmotortje…) vormen de hellingen van de uitlopers van het centraal massief een prachtige uitdaging. Voor mountainbikers is er een uitgestrekt net van bospaden met uitgezette rondritten.

Wandelroutes direct vanaf de camping. anaf Monceaux sur Dordogne vertrekken diverse uitgezette wandelingen door de natuur, langs interessante plekjes en mooie uitzichtpunten. In Argentat kunt u de stadswandeling lopen en de bijzondere architectuur van dit stadje aan de Dordogne ontdekken: stenen huizen met typische hoge daken, gedekt met dikke stenen platen, Lauzes genoemd. Binnen een cirkel van 20 minuten zijn er nog veel meer uitgezette wandelpaden. Hel bijzonder is ook die van de Cascades de Murel bij Forgès: een wandeling langs spectaculaire watervallen door een sprookjesachtige natuur.

Paardrijden: Lekker te paard door velden en bossen. Meerdere maneges bieden u de gelegenheid om hoog gezeten de natuur van de Corrèze te ontdekken. Op nog geen vijf minuten van de camping vindt u manege Garloue die het hele jaar door wandelingen met pony’s organiseert voor de kleinsten, met of zonder ouders. Ruiters van alle leeftijden en alle niveaus kunnen hier terecht voor een rit te paard. Mer informatie op www.lesecuriesdegarloue.ffe.com

In Camps vindt u paardenboerderij ‘la ferme équestre du Mialaret’. In een authentieke en gezellige sfeer wordt u uitgenodigd om hun passie voor paarden te delen. Te paard kunt u het gebied ‘la Xaintrie’ ontdekken. U kunt contact met hen opnemen via www,fermemialaret.com

Van de lente tot de herfst kunt u zich zo vrij voelen als een vogel in de lucht. Corrèze Vol Libre organiseert dan vluchten met een deltavlieger of een ULM, een Ultra Licht Vliegtuigje. Een luchtdoop houden of een cursus volgen? Aan u de keuze. Rendez-Vous bij ‘Chez Maryse’, het café bij de brug van Monceaux, op 500 meter van de camping.

Op de camping zelf zijn er ook volop mogelijkheden om buiten bezig te zijn, voor jong en oud: een kinderspeelplaats, luchtmatras, minigolf, Jeu de Boulesbanen met verlichting, pingpongtafels, een Multi sportterrein, een voetbalveld, een badmintonbaan, aqua gym…

4 pingpongtafels staan tot eenieder zijn beschikking en deze zijn goed bezet: het is één van de meest populaire tijdsbestedingen op de camping. Ook ’s avonds kan er gespeeld worden want er is verlichting aanwezig. Het is dan ook een populaire plek waar graag wordt afgesproken en vele vriendschappen ontstaan. Elke week worden er ook toernooien voor kinderen, jongeren en volwassenen georganiseerd.

Minigolf: een activiteit voor iedereen, sportief en gezellig en altijd gewaardeerd. 18 banen wachten op u voor een ontspannen moment met uw gezin. U kunt ballen en clubs huren in de receptie (gratis buiten het hoogseizoen). Voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er in de zomermaanden een luchtmatras.

NIEUW IN 2016: een nieuw aangelegde kinderspeelplaats en een nieuw Multi sportterrein voor de groten.