Markten

Of het nu gaat om een traditionele markt, een markt met alleen lokale producenten, een avondmarkt of een eetmarkt, u kunt niet op vakantie gaan in de Vallei van de Dordogne zonder op zijn minst één keer een markt te bezoeken. Om er daarna nog meer te bezoeken… Bewonder en proef de lokale producten, geniet van de gezelligheid, flaneer in die typische Franse sfeer, kies uw souvenirs en voel de vakantiesfeer.

De traditionele markt is de wekelijkse afspraak van veel Fransen. Een groot aanbod van groenten en fruit vormen een rijk kleurenpalet, de keuze uit kazen is enorm, het vlees is supervers. Wat typisch is voor deze streek? Vlees van het lokale Limousin-rund, ingemaakte eendenbout, boerenjam en honing, kazen als de Cantal, de Salers, Bleu d’Auvergne, pavé Corrézien, de vele broodsoorten…

Op de Marchés des Producteurs de Pays staan alleen producenten uit de directe omgeving die producten verkopen die zij zelf maken of verbouwen. Er is dus een direct contact tussen producent en consument. U koopt hier de verse producten die u lekker vindt en u kunt deze ter plaatse opeten. Voor het vlees zijn gigantische barbecues aanwezig. U kunt aanschuiven aan één van de vele tafels die hiervoor klaar staan en samen eten met de mensen uit de omgeving en andere toeristen. U zult zien, u maakt hier vrienden voor het leven. Los van deze ‘vaste’ afspraken zijn er tal van rommelmarkten, pottenbakmarkten, themamarkten et cetera. Vraag er naar aan de receptie!

  • Maandag: Beaulieu sur Dordogne: Feestelijke Marché de Producteurs de Pays in juli en augustus vanaf 17 uur, aan de oever van de Dordogne.
  • Dinsdag: Brive: ochtendmarkt/ Meyssac: ochtendmarkt/ Beynat: feestelijke Marché de Producteurs de Pays in juli en augustus vanaf 17 uur, op het dorpsplein.
  • Woensdag: Beaulieu sur Dordogne: ochtendmarkt/ Tulle: ochtendmarkt/ Argentat: avondmarkt in juli en augustus vanaf 19 uur met muziek en animaties/ Curemonte: feestelijke markt vanaf 16 uur van juli tot half september.
  • Donderdag: Argentat: ochtendmarkt, in de zomer elke week een grote markt, in de winter grote markt op de 1e en 3e donderdag, anders een kleine/ Monceaux sur Dordogne: feestelijke Marché de Producteurs de Pays in juli en augustus vanaf 17 uur op het dorpsplein/ Monceaux sur Dordogne: de derde donderdag van augustus: kalvermarkt in de ochtend/ Meyssac: ochtendmarkt.
  • Vrijdag: Beaulieu sur Dordogne: ochtendmarkt, in de zomer elke week een grote markt, in de winter grote markt op de 1e en 3e vrijdag, anders een kleine/ Beaulieu sur Dordogne: 8 en 22 juli, en 5 en 19 augustus avondmarkt.
  • Zaterdag: Brive: ochtendmarkt/ Tulle: ochtendmarkt.
  • Zondag: Beynat: ochtendmarkt/ Albussac: ochtendmarkt.