Op het water van de Dordogne

La base nautique de Canoë kayak

Camping Au Soleil d’Oc heeft zijn eigen kanobasis. Onze specialiteit zijn de kanotochten die direct vanaf de camping starten, over 6,12 of 21 kilometer. U doet één tot vier uur over deze tochten. U kunt voor elk parcours kiezen of u met of zonder gediplomeerde begeleiding gaat. U wordt altijd met een minibus weer terug naar de camping gebracht. U kunt kiezen uit kajakken voor één persoon, kano’s voor 2 personen of 3 personen en er zijn ook gezinskano’s voor 2 volwassenen en 2 kinderen. Als u met kinderen bent: zij kunnen mee vanaf de leeftijd van 7 jaar, als zij kunnen zwemmen.

In het hoogseizoen organiseren we ook beginnerscursussen waarin u en de kinderen op een speelse wijze de basisprincipes van het kanoën leren. Als u op vakantie komt in het dal van de Dordogne, kunt u natuurlijk niet vertrekken zonder een kanotocht te hebben gemaakt!

Een kanotocht op de Dordogne:

Een tocht van één uur die start in Argentat en eindigt op de camping. U vaart lang de kades van Argentat en langs de groene oevers van de Dordogne. Er zit een stroomversnelling in het parcours dat verder redelijk rustig is.

Het ontspanningsparcours duurt ongeveer 2 uur, en is geschikt voor de hele familie. U laat zich twaalf kilometer mee stromen langs de ongerepte oevers van de Dordogne. Afhankelijk van de waterstand duurt deze tocht 2 tot 3 uur.

Het Avontuurparcours duurt ongeveer 4 uur en vraagt dus om een picknickpauze. U gaat 20 kilometer lang langs een schitterende natuur en met een beetje geluk ziet u onderweg ijsvogels en reigers. Ongetwijfeld ziet u libellen in de meest prachtige kleuren over het watervlak scheren. Deze tocht duurt ongeveer 4 tot 5 uur waar u de pauzes bij moet tellen: een dagactiviteit dus.

Een parcours van 2, 3 of meer dagen. Een onvergetelijk avontuur waarbij u op uw eigen ritme de rivier ontdekt en overnacht op campings aan de Dordogne. Bagagetransport kan geregeld worden, evenals de verschillende overnachtingen. Retour per minibus aan het einde van uw avontuur.

Stap in met onze partner ABC CANOE DORDOGNE. www.canoe-dordogne-lot.com

STAND-UP PADDLE: een nieuwe watersport voor iedereen.

Stand-op Paddle, letterlijk vertaald ‘rechtop peddelen’ wordt steeds populairder op de Dordogne. In evenwicht op een minisurfplank laat u zich met de stroom meegaan. Op het eerste gezicht lijkt het een sport voor waaghalzen, maar het tegendeel is waar. Dankzij de stabiliteit van de plank voelen ook de minder zelfverzekerden zich prettig op een stand-up paddleplank.

Een originele manier om het water op te gaan… Alleen, met familie of met vrienden, een tochtje op de Dordogne is een must. Doordat u rechtop staat midden op de rivier, ziet u de natuur en de oevers met een heel andere blik. Natuurlijk voelt u de spanning als u een stroomversnelling ziet naderen, maar wat een plezier… Deze watersport is makkelijk en toegankelijk voor iedereen, dus aarzel niet. Probeer het uit in de rivier voor de camping en waag daarna de stap. U moet natuurlijk wel kunnen zwemmen.